Pannenkoeken anders dan anders

Pannenkoeken catering Zwolle

Odi,

Vorige week was ik helaas geveld door ziekte en veroordeeld tot de bank.

Woensdagmiddag besloot ik mezelf te verwennen met de laatste twee eieren in de koelkast. Niet zomaar om een simpel eitje te bakken, maar om heerlijke Surinaamse pannenkoeken te bereiden. Ja, je leest het goed; Surinamers blijven gewoon lekker eten, ziek of niet!

Maar wat maakt Surinaamse pannenkoeken dan zo bijzonder, vraag je je misschien af? Nou, laat me dat uitleggen! En daarna kun jij het zelf proberen.

Natuurlijk draagt de rijke smaak van roomboter bij aan de smaak, maar het zit vooral in de combinatie van verschillende specerijen. Bovendien gebruik ik water in plaats van melk in mijn beslag. Waarom? Omdat dat zorgt voor dat heerlijke knapperige randje. De suiker meng ik ook altijd direct in het beslag.

Hier is het recept:

Voeg aan de losgeklopte eieren suiker, rozijnen, een snufje zout, kaneel, amandelessence, vanille-essence, bloem en als laatste water toe. Sorry, Surinamers koken niet met exacte hoeveelheden, maar op gevoel gaat het meestal heel goed.

Zodra de pannenkoeken klaar zijn, geen gedoe met rondvliegende poedersuiker of plakkerige stroop. Gewoon oprollen en genieten maar!

Als achtjarige heb ik mezelf pannenkoek bakken geleerd en dat ging niet altijd even soepel, haha. Mijn eerste pannenkoeken bakte ik in een dikke laag olie en liet ze uitlekken op keukenpapier. Vreselijk!

Ik stapelde de pannenkoeken op en verbood iedereen om eraan te komen tot ik helemaal klaar was met bakken. Ik herinner me nog de trotse blik in de ogen van mijn vader toen ik ons gezin deze regel oplegde. Alsof hij wilde zeggen: “Die kleine meid van mij staat haar mannetje wel.”

Na het lange bakproces smulde uiteindelijk iedereen van mijn creaties, die steeds beter werden. Maar let op, mijn pannenkoeken waren een toetje voor ons.

Weetje: Als je tegen een Surinamer zegt dat je vanavond pannenkoeken eet, krijg je gegarandeerd de vraag: “En wat staat er dan als hoofdgerecht op het menu?”

Probeer het maar eens uit.

Mijn moeder is altijd mijn grootste pannenkoekenfan geweest, wat mij eraan herinnert dat het hoog tijd wordt dat ik haar weer eens verras met heerlijke Surinaamse pannenkoeken!

Tan bun, tot de volgende keer!

catering zwolle