Odi,
Wie kent ze niet? Die verrukkelijke Surinaamse broodjes, gevuld met heerlijke smaken zoals kip kerrie, ketjap kip, pom, bakkeljauw, kerrie ei, en garnalen met kousenband.
Het is geniaal, wij ZETTEN gewoon onze warme maaltijd tussen een broodje!
Of het nu slim is of niet, één ding is zeker: het is heerlijk! En eerlijk gezegd, als je het mij vraagt, ook nog eens gezonder dan de standaard belegde broodjes. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens vullend. Wie wil dat nu niet? Lekker, gezond én vullend.
Toen we tieners waren, kregen we soms een boterham met restjes groenten van de vorige dag mee naar school. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het was verrukkelijk!
Darren kreeg nooit groenten op brood mee naar school, maar hij moest ook niets hebben van het standaard “Haags beleg” zoals hij dat noemde. Zijn klasgenoten namen boterhammen met pindakaas, jam of hagelslag mee naar school. Darren was daar bepaald niet enthousiast over!
Hoe de alom bekende Surinaamse broodjes, voornamelijk met vlees of vis zijn ontstaan, heb ik niet opgezocht. Maar ik weet wel dat Surinamers die in Suriname wonen over het algemeen twee keer per dag warm eten. Een typische Surinaamse maaltijd bestaat uit rijst, groenten, vlees of vis. Dus als je voor de verandering voor een broodje kiest, waarom zou je dan je broodje beleggen met importkaas of ham terwijl er in dezelfde koelkast een pan heerlijke ketjap kip of kousenband met zoutvlees staat? De keuze lijkt mij makkelijk gemaakt.
Mijn tip van deze week: laat die lokale kaas en ham eens staan en kies in plaats daarvan voor een overheerlijk typisch Surinaams broodje met warm vlees of groenten. Liefst van Mi’s Catering Service natuurlijk!
Dus, voor jouw feestje of kantoor-/vergaderlunch ben je binnenkort aan het juiste adres bij Mi’s Catering Service. Houd onze website goed in de gaten!
Tan bun en tot volgende week.