Odi,
Ik kreeg plotseling een gekke ingeving en besloot Kenneth, mijn bonuszoon, te verrassen voor zijn verjaardag. Niet alleen met iets lekkers, maar ook met iets grappigs! En raad eens? Tromgeroffel, nog meer tromgeroffel… Het werd een bami-taart!
Ja, je leest het goed, geen grapje! Koken is één ding, maar soms moet je gewoon je creativiteit de vrije loop laten, toch?
Maar nee, we verkopen deze taarten niet. Wat we wel verkopen zijn twee soorten bami: Javaanse bami en Chinese tjauwmin.
Laten we beginnen met de Javaanse bami. We maken deze bami met spaghetti die iets dikker is dan de Chinese tjauwmin-noedels. We bereiden het in een heerlijke, zoete ketjapsaus met typisch Javaanse kruiden zoals laos en salamblad, en serveren het met malse kip. Krijg je al trek?
Tjauwmin heeft een heel andere smaak. De noedels hebben een fijnere structuur en we brengen ze op smaak met onder andere sesamolie en sojasaus. Anders dan de Javaanse bami, maar minstens zo lekker! En natuurlijk is de kip op smaak gebracht met kruiden die perfect passen bij de tjauwmin.
Op Surinaamse feestjes wordt vaak gekozen voor de Javaanse bami, samen met nog meer heerlijke Surinaamse gerechten, uiteraard met komkommer en rode ui, -zoals Surinamers het zeggen -op zuur. En al dit lekkers is verkrijgbaar bij Mi’s Catering Service… Swietie!!!
Tan bun en tot volgende week!